Wormen - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan
Ga naar de inhoud
Wormen

Geknipte wormen
Tijdens het vissen vang je altijd wel iets op de worm, dus een aas dat je eigenlijk altijd bij je moet hebben.
Met wormen kan je eigenlijk alles vangen wat je wil. Of het nu voorn is van 50 gram of een karper van 7 kilo.

Voor het vissen met wormen gebruik ik twee lijnen. Een op de bodem en een ondiep. Door het voeren van het aas zal de via ook omhoog komen, en die willen we toch ook vangen.
Het aas brengen we dmv een uni cad pot op de hengeltop op de visplek. Deze pots vind ik perfect omdat ze op iedere top passen, of het nu een top is die aan het einde 3 mm dik is of een top die 8 mm dik is. Dmv het elastiek past het overal op.
Er zijn 3 uitvoeringen, en ik gebruik meestal de medium uitvoering.
 

De pennen die ik gebruik zijn de AS2 en AS1 van Drennan. Voor op de bodem gebruik ik meestal de 0,4 of 0,6 uitvoering, en voor het ondiepe deel de 0,2 uitvoering. Het is een beetje afhankelijk van de diepte, stroming en de wind.
Ik gebruik hier meestal de PR456 haak in de maat 16. Deze is perfect voor stukjes worm op de haak.
Voor het vissen op de bodem heb ik onderaan 2 verklikkerloodjes (maat 10) zitten en daarboven een bulkje loodjes maat 8 of 9.
Voor het ondiep vissen heb ik weer de 2 verklikker loodjes en dan daarboven wat loodjes maat 9 die verdeeld zitten over de lijn zodat het aas natuurlijker naar beneden valt. Als haak gebruik ik hier de PR456 maat 18.Hoe gaan we te werk
Neem een hand wormen en leg ze op de zeef. Schud de aarde van de wormen. Doe de wormen in een aasbak, en knip ze in stukken.
Voeg caster, pellets en wat mais toe. De mix is nu klaar voor gebruik.
Beaas de haak, vul de uni cad pot met de mix, en breng hengel naar visplek. Als je een beetje schud is de pot zo leeg, gebruik bij daarom kleinste rand (dus grootste gat) van de pot, nu is de kans kleiner dat het aas uit de pot is voordat je op je visplek bent.
Op de visplek draai je pot onderste boven en tik je op de hengel, nu wordt de pot geleegd en kan je vissen.
Zorg er wel voor dat je de vis niet overvoert, anders is de pret snel voorbij.
Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2024
Terug naar de inhoud