24-08 KWO weekend - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan
Ga naar de inhoud
Op 24 augustus is weer het bekende en gezellige KWO weekend op de Karperhoeve. Er is dit jaar maar 1 weekend ipv twee.
17 augustus: de voorbereidingen zijn in volle gang voor het KWO weekend en de midweek die ik er aanplak op de Hoeve.
Dit jaar is er een extra grote uitdaging, het wier is expantioneel gegroeid tov de vorige jaren. Een maaiboot en vloeistof in het water hebben de groei van het wier niet kunnen stoppen.
Door de warme weken staat het water ook erg laag. Bij iedere stek ligt nu een rubberboot om je lijnen uit te varen en te drillen. Dat zal voor de mensen die dat voor het eerst gaan doen even lastig zijn.
Gelukkig heb ik in de vorige sessie al gebruik kunnen maken van de rubberboot en zo wat ervaring op gedaan.
Om de problemen van het weggeblazen worden tegen te gaan neem ik 2 pijpen pvc mee die ik als meerpaal kan gebruiken als ik een plek aan het onderzoeken ben. Dat heeft als voordeel dat je de boot er aan vast kan leggen en je niet afdrijft door de wind. Door de wind zit je zo 10 meter van je gewenste plek af. Dat wil ik daarmee voorkomen.
Ook gaat er een onderwaterkijker mee. Hiermee heb ik een goed zicht op wat onder het wateroppervlak zit, en kan aan de hand daarvan bepalen waar ik ga vissen.
Er kleeft natuurlijk ook een nadeel aan, ik krijg de onderwaterkijker pas de 22ste of de 23ste. Van tevoren uitproberen is er niet bij.
Dat moet mij een voordeel opleveren tov de rest van de deelnemers, en is gelijk weer een uitbreiding van mijn skills.
De bedoeling is om in en naast het wier te gaan vissen.
In/op het wier:
Door het strooien van kleine voerdeeltjes op het wier hoop ik dat de vissen ernaar opzoek gaan en het wier omploegen om het aas te bemachtigen. Als ik de 2de dag daar een rig op laat zakken hoop ik dat ik daar vis ga vangen.
Het wier is een verzamelplaats van natuurlijk aas zoals: slakjes, kreeftjes, garnalen en wat er nog meer leeft waar ik geen naam voor heb.
Ik moet mijn voer dus aantrekkelijk maken voor de vissen. Dat zal niet meevallen. Ik ga in ieder geval gedroogde mosselen, slakjes en muggenlarven inzetten in combinatie met levende en dode maden, en geknipte wormen.
Als haakaas zal ik iets in moeten zetten dat ook al in het voer zit. Keuze genoeg.
Tussen het wier:
Tussen het wier zijn gaten en gangen te vinden. De gangen zijn de plekken waar ik als eerste naar opzoek ga. Die zijn door de vissen gemaakt, en vormen de route van de vissen door het wier.
Ook heb ik de laatste keer vissen zien zwemmen in de grote gaten tussen het wier. Daar ga ik op zeker ook een rig laten zakken.
Voor de visveiligheid ga ik bij iedere rig voor het dropoff systeem. In het wier met de helikopter leader en de chod. Tussen het wier met bodem presentatie met 2 stukken loodvervanger.
Een bij de loodklip en de andere bij de overgang leader naar hoofdlijn. Ook de laatste is dropoff. Ik moet deze lijnen met de rubberboot uitvaren, anders krijg je het laatste stuk lood nooit op zijn plek.
Afhankelijk of er dan verder wier op de bodem staat wordt er gevist met een wafter of een pop-up rig.
Het wier heeft als eigenschap dat het overdag zuurstof genereerd en in de nacht zuurstof verbruikt. De vissen zullen overdag in het wier te vinden zijn, en in de nacht zoeken ze de zuurstof rijke plekken op.
Dat wordt dus overdag in het wier en in de avond overschakelen naar de grote vrije plekken.
Verder zit ik eraan te denken om een floater met brood mee te nemen omdat de vorige keer veel vis hoog in/bij het wier zit. Dat zal ook afhankelijk zijn van de temperatuur.
De voorspelling ziet er nu in ieder geval nat en niet te warm uit. Al zal dat per dag veranderen, in ieder geval ga ik met de grote tent op stap. Daar kan ik in zitten als het de hele dag regent.


Het voer dat ik in/op het wier ga dumpen bestaat uit krill/tuna grondvoer, 2 mm pellets, blikje tonijn, gekrushde tijgernoten, gemalen hennep en gewelde hennep aangevuld met natuurlijk aas.
Je kan het voer in een pva zak brengen of over de visplek strooien. Wel rekening houden dat je niet veel moet brengen. Eerst maar vis vangen en dan evt meer voer brengen.
Het uitvaren met de boot heeft als nadeel dat de vissen die je onderweg tegen komt direct er vandoor gaan. Dat is daar verre van ideaal. Waar mogelijk de voerboot inzetten, daar schrikken ze minder van heb ik gemerkt.
Ook de verrekijker gaat weer mee, dat is een verademing voor het spotten van vis.
De hengels komen nu ook hoog te staan zodat er minder lijn door het water en op het wier loopt. Ik hang er wel een zwaardere bobbin aan omdat ik het idee heb dat ik anders een evt terugval beet niet zie als de hoofdlijn op het wier loopt. Omdat ik met twee gewichten op de lijn ga vissen kan ik de hoofdlijn iets op spanning zetten op het laatste lood gewicht zonder dat mijn leader schuin omhoogloopt.
Evt een dobber zou ook kunnen, maar dat is meer voor obstakels en niet voor het wier. Ik neem ze in ieder geval we mee.
Of het allemaal gaat lukken weet ik niet. Het is alleen in theorie bedacht en niet in de praktijk beproefd. Afwachten dus.
Bas is in ieder geval een ervaren wier/obstakel visser die bereid is te helpen als het niet werkt wat ik in gedachten heb.
Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Het weekend is voor de ervaring en te fine-tunen, en de midweek om de (aangepaste) technieken met vertrouwen in te zetten, en zo vis te vangen.
De voerboot is ook voorzien van een extra zware accu. Als het mee zit kan ik 1 week varen met de grote en normale accu.

Bijna 3 maal zoveel power.


Het past ook maar net aan.

Vrijdag 24 aug op weg naar de hoeve.
09:10 uur aankomst op de Karperhoeve na een filevrije tocht. Ruim op tijd om blik te werpen en info te winnen.
Maar eerst ff lekker bakkie cappuccino van Timmy. Rob heeft zich deze week vermaakt op stek 6, en heeft er wat gevangen.
De moeilijkheid is dat het wier woensdag en donderdag weg gehaald is. Nu ziet het water eruit als een modderpoel, en is het niet te doen om de bodem te zien.
Helaas onderwaterkijker voor niets aangeschaft. Het zal de nodige tijd duren eer de bodem weer zichtbaar wordt. Heb ik weer.
Een ander nadeel is dat de vissen er flinke stress van over gehouden hebben en zich lastig laten vangen dit weekend.
Daar gaat mijn strijdplan. Dat wordt dus plan B die er niet is. Of te wel improviseren.
Verder zie je ook geen springende vissen op de plas. Alleen op Tines is er leven te zien. Door de warmte van de afgelopen weken staat het water 40 tot 60 cm lager dan normaal. Al met al de visserij zal erg lastig worden.
De verzameltijd is om 12:00 uur, tot die tijd vermaak ik me met relaxen, kletsen en bedenken hoe ik ga vissen. Aan het leven te zien gaat het me niet uitmaken welke stek ik neem. Overal is het stil en zie je niets zwemmen.
Het inzetten van de voerboot wordt hem ook al niet. Er ligt nog zoveel los wier op het water, daar is zelfs met de RT4 niet door heen te komen.
Vanwege wegwerkzaamheden waren er een paar mensen later. Om 12:30 uur was er een welkomstwoord door Pilaar en Hofman, en konden we aanvangen met het eten.
Na het eten het bekende rondje langs de stekken, en daar vertelde Timmy tips en trucs om daar het beste ten ijs te komen.
Weer terug in de taverne volgde de loting, en een film mbt het vissen in wier door Pilaar en Hofman. Was erg leerzaam en mooi om te zien.
Ik had mijn keuze op stek 5 laten vallen door de wind die erin staat, en dan hoef ik maandag maar 1 plek op te schijven naar stek 6. Dat moet toch een vis op gaan leveren.
De verhuizing kon beginnen. Eerst maar met de boot het water op om een paar plekken te vinden om te vissen.
De eerste was recht vooruit op 40 meter uit de kant. Je ziet daar een windstrook lopen. Vis volgt wind, dus moeten ze daar uit gaan komen. Leek me een mooie plek voor de madenrig en een pva zak met maden.
Tweede plek was richting de paarse bloemen op het eiland, ook op zo'n 40 a 50 meter uit de kant. Daar zit ik ongeveer 2 meter voor de harde plaat in de blubber.
Lijkt me een prima plek, ff iets anders dan anderen doen. Daar heb ik 2 handjes van de mix met 2 mm pellets en hennep laten zakken.
Ik vis er overheen met een 12 mm pop-up.
Ondertussen tijdens het opbouwen mis ik toch wel wat. Het is weer zo'n dag grrrr.
Wat ben ik allemaal vergeten: flesjes water, verrekijker, bobbins, doos met haakaas, nachtbril, boilies, en waarschijnlijk nog meer wat ik nu nog niet mis.
Dat wordt extra improviseren, gelukkig heb ik toch wat haakaas bij me, dan kan ik in ieder geval vissen.
17:00 uur lasagne, wat ben ik daaraantoe :-)
Ondertussen is de wind ook gaan liggen. Zo af en toe zie je wat leven bij de boeienlijn tussen stek 3 en 6.
Zaterdag 25 aug
02:00 uur het is opgehouden met droog zijn.
Na 6 uur regen klaart het eindelijk weer op. Althans verder op zie je de buien nog vallen.


Ik heb alleen leven van het wier gehad dat aan de wandel was.
Ik ben erg lui vandaag. Vanuit mijn bed zie ik meeuwen die proberen dode zonnebaarsjes uit het water te pakken, maar dat gaat ze niet goed af, na 4 meter verliezen ze hem weer, en pakt een andere meeuw het op.
De wind wakkert ook weer aan. Tijd om ff een bakkie te zetten en me luie kont in beweging te brengen.
Na de koffie snel de boel naar binnen, de regen heeft ons weer gevonden. Een stevige bui valt op ons neer. Waar is die opengebroken lucht van een paar minuten geleden gebleven????
De koffie smaakte in ieder geval goed.
20 minuten later is het weer droog. Ook zie ik de 1ste vis in mijn regio uit het water komen. Die laat zich 45 meter schuin richting de windmolens zien.
Het lijkt op de oude vertrouwde plek. 20 minuten later nog 1 op die plek.
Ook de zon laat zich zien, lekker van genieten. Ontbijt is ook net gebracht, die eet ik in de zon op.
Rond 10:10 uur laat zich 20 meter recht voor me een vis zien. Vijf minuten later vangt stek 2 een vis.
Ik ga mijn plan zo omgooien. Eerst de boot leeggooien, daar staat een sloot water in, das niet normaal.
Wat ga ik doen: de madenrig vervangen door een wafter, en werp hem een stuk dichterbij. Ik laat hem op de hoogte vallen waar ik de vis gezien heb.
Heli-leader met op 50 cm van het lood de haak.
Er gaat nu ook een hengel richting de windmolens waar ik de vissen heb zien springen, en de hengel 2 meter voor de harde plaat schuif ik nu op naar de harde plaat. Hij ligt ongeveer 1 meter op de plaat.
Eerst ff bakkie doen bij Sharon en Gerrie. FF beetje kletsen in de zon.
Om 13:30 uur weer terug op mijn stek, en zo goed als gelijk een dikke plensbui op m’n kop. Dan moeten de hengels maar even wachten. Ook de wind steekt op.
Dat is geen weer om met een rubberboot het water op te gaan. Die is niet te houden met de wind, en ik zal dan in no time 10 meter verder op liggen.
Met de voerboot was het mogelijk om bij 1 plek te komen als ik een omleidingsroute volgde. Dat gedaan, dan ligt er toch 1 hengel in.
De wind blijft maar aanhouden, maar de regen is alweer voorbij.
2de hengel er ook in.
Ik denk dat ik pas morgen vis ga vangen (als ik geluk heb). Ik zit toch wel een beetje in dubio wat ik met de 3de hengel ga doen. Wel of niet inzetten, en als ik hem inzet waar laat ik hem dan zakken?
Ik zit er hard aan te denken om hem op de harde plaat te dumpen. Maar ja dat doet iedereen. Twee meter ervoor leverde ook al niets op. Dan maar een tussen oplossing. En dat is op de rand van hard naar zacht.
Door de wind komt het losse wier ook deze kant op. Dat geeft weer leven op de piepers.
Ik zit er aan te denken om alvast het water op te gaan en wat voer te dumpen, dan kunnen ze er alvast op afkomen. Dan gooi ik na het eten de 3de hengel op die plek. Wel verstandig om een marker in de grond te zetten. Scheelt weer zoeken.
Laat ik eerst beginnen met het maken van een voer mix bestaande uit 2 mm pellets, grondvoer, hennep en wat capt olie. Die is wat pittig en daar houden ze wel van.
Ik besluit er ook maden door te doen, die trekken als eerst kleine vis aan, en als ik geluk heb komen de grote erachteraan.
Om 16:30 uur moeten we in de taverne zijn voor clinic en eten. De clinic ging over plan A of plan B. Het was meer om een discussie los te maken. Dit lukte beperkt omdat het eten er aan zat te komen. De karperburger stond op het menu. De bekende karperburger is aangepast naar een ander recept. Ik moet zeggen dat deze mij veel beter smaakt dan de originele.
Na het eten ging iedereen weer terug naar de stek om te vissen. Ik ben eerst een bakkie bij Sharon en Gerrie gaan doen.
19:00 uur en weer terug op de stek. De wind is nu een heel stuk afgezwakt en dat maakt het varen een heel stuk eenvoudiger.
Alle hengels liggen nu zo op zijn plek. Lekker hoor als er weinig wind is.
Ook de zon laat zich nog even zien. Ik ben benieuwd voor hoe lang. Na een blik op buienrader zouden we pas rond 22:00 uur regen moeten krijgen.
Ik vervang de gazen deur voor de plastic deur, dan kan ik toch nog beperkt naar buiten kijken als het reggend. Nu nog even van de zon genieten zolang het kan.
Aai de regen had zeker wind mee, het is 20:30 uur en het valt al naar beneden. Het is gelijk een stevige bui. Mooie tijd om me bed klaar te maken.


Zondag 26 aug 06:00 uur. Er hangt een mooie mistlaag over het water. Vannacht is het verder droog gebleven, behalve in de tent, daar is het tentdoek geheel bedekt met condens, niet zo weinig ook. Het zal wel met het vochtgehalte buiten te maken hebben. Alles is goed nat.
Het vocht maakt het ook behoorlijk fris. Ik blijf lekker liggen.
07:45 uur de mistlaag is zo goed als weg, mooie tijd om uit m’n bed te komen en bakkie te zetten.
Ook nu is er leven te zien richting de taverne, ik gok zo'n 10 meter verder dan waar ik zit. Ik laat hem lekker liggen, geen zin om de boel te verstoren.
Ondertussen heb ik mijn zondagse pak ook weer aan gedaan :-)
Zo nu ook wat leven bij de harde plaat, redelijk dicht bij de plek waar ik lig. Zal het gaan gebeuren???????
De voorspellingen zien ervoor vandaag goed uit. Eerst zon, dan wat bewolking en vanavond regen.
08:35 uur er komt een vis het water uit op ongeveer 55 meter van mij richting de taverne. Tot nu toe erg weinig leven op de plas gezien.
Het zou wel fijn zijn als ik voor het officieel einde van het weekend (zondag 12:00 uur) nog een vis weet te vangen.
12:00 uur, helaas het is me niet gelukt. Volgende keer beter, nu op naar de taverne voor de officiële afsluiting van het KWO weekend.
Het programma start met een interessante lezing van Bas, Mark en Michiel, daarna de heerlijke spareribs en als laatste de prijsuitreiking.
Gerrie en Sharon hadden weer prijs. Goed gedaan maatjes.
Ik kreeg te horen dat de bewoners van stek 6 na de uitreiking naar huis gingen. Aangezien het stevig zal gaan regenen, en ik vanaf morgen op stek 6 zit heb ik besloten de boel over te zetten naar stek 6.
Dan komt alles droog over en dan maandag geen geklooi met natte zooi.
Met de helpende hand van Gerrie en Sharon was alles in no time over naar stek 6.
Tnx ervoor.
Stiekem ook de rubberboot gewisseld. Die van stek 6 was maar 1 meter 60 en aangezien ik bijna 2 meter lang bent is dat behoorlijk behelpen als je moet roeien (lees benen inkorten).
Tijdens de bootwissel voer ik langs een plek waar ik een vis zag draaien. Daar gelijk een marker laten zakken, en op naar een bakkie bij Sharon en Gerrie.
Tijdens het drinken van een bakkie liep er een hengel af. Mocht ik die binnen halen :-)
Het resulteerde in een mooie leder van 10 kilo. Helemaal blij mee.

Na de koffie snel even 2 hengels uitvaren voor de bui gaat losbarsten.
Een hengel gaat op de plek waar ik vis heb zien draaien, en 1 rechts in de kant.
Maandag zal het droog zijn, dan ga ik blik werpen op de grote plaat recht vooruit. Daar zie je steeds leven, en Knoet (vorige bewoner van stek 6) niet geweest.
Ondertussen is het begonnen met regenen. Eerst even iets eten en dan weer even op bezoek bij Gerrie en Sharon.
Na weer een bakkie (als ik dan maar slapen kan) en wat puntjes op de I gezet mbt visuitje in oktober weer richting stek 6.
Ik kon het toch niet laten om de 3de hengel in te zetten. Die ga ik op de plaat gooien. Na een paar worpen om te zien of het een beetje wiervrij ligt plek gevonden waar ik een single hookbait ga droppen.
Hij ligt op wat ik kan zien op een open stuk in het wier. We gaan het meemaken of het wat gaat opleveren. Anders kijk ik morgen verder.
Rob die nog op stek 3 zit zou vanaf maandag stek 7 gaan bewonen, maar hij gaat morgen naar huis. Dan heb ik enkel aan de rechterkant een buurman, en links is dan vrij.
Dat is in principe een erg mooi uitgangspunt. De vissen kunnen dan ongestoord van stek 8 mijn kant op komen.
20:45 uur Rob op stek 3 vangt een vis.
21:00 uur piepjes op de hengel die op de plaat ligt. Hmmmm het was een eend die over mijn lijn heen zwom. Dat is een nadeel met het wier. Maar het is all in the game.
Maandag 27 aug
02:00 uur run op de middelste hengel. Lekker in de regen in je onderbroek de boot in om de vis te drillen. Na 20 minuten beland de 1ste karper in het net. Een schub van 8,2 kilo had de plek gevonden, en zal de krill bol lekker hebben gevonden.
Haak nagekeken of die nog scherp was, nieuw aasje eraan en weer uitvaren. Toch erg makkelijk met een boei. Al is het maar een flesje water aan een steen, het werkt perfect.
En ja hoor tijdens het uitstappen kom ik precies op een lossen steen terecht, en hop daar lig ik dan weer op m'n rug in het water.
Daar staa uhh lig je dan, midden in de nacht in de regen met je natte kleding. Snel het water uit. Gelukkig was het water niet koud.
Snel droge kleding aan was er ook niet bij. Zonder grondzeil liep er ook een beekje door de tent, en waren diverse tassen nat geworden. Waaronder ook mijn kleding tas.
Eindelijk kon ik om 03:30 uur weer mijn bed opzoeken, maar slapen was ff iets minder. Ik lag daar klaarwakker.
08:30 uur mijn bed uit. Pfff wat een regen vannacht. Zo te zien laatste stevige bui voor vandaag gehad (ja ik ben positief). In de tent staat net zo veel water als er buiten. er loopt een kleine rivier door de tent.
Ik word gelijk afgestraft als ik een keer zonder grondzeil ga. Zo te zien kledingtas en vistas ook nat. Kleding is het ergste. Met wat geluk kan ik die in de zon laten drogen. Idem als de kleren die ik vannacht aan had toen ik zwemles ging nemen.
Eerst  hengels eruit, Gerrie en Sharon helpen met opruimen/inpakken.
Daarna hapje eten in de taverne.
Het weekend zit er weer op, Helaas op stek 5 geen vis kunnen vangen. Volgende keer gaat me dat wel lukken!
midweek:
Aansluitend op het KWO weekend heb ik een midweek geboekt op stek 6 om bij te komen :-)
Wat er aan vooraf ging:
Vrijdag 24 aug op weg naar de hoeve.
09:10 uur aankomst op de Karperhoeve na een filevrije tocht. Ruim op tijd om blik te werpen en info te winnen.
Maar eerst ff lekker bakkie cappuccino van Timmy. Rob heeft zich deze week vermaakt op stek 6, en heeft er wat gevangen.
De moeilijkheid is dat het wier woensdag en donderdag weg gehaald is. Nu ziet het water er uit als een modderpoel, en is het niet te doen om de bodem te zien.
Helaas onderwaterkijker voor niets aangeschaft. Het zal de nodige tijd duren eer de bodem weer zichtbaar wordt. Heb ik weer.
Een ander nadeel is dat de vissen er flinke stress van over gehouden hebben en zich lastig laten vangen dit weekend.
Daar gaat mijn strijdplan. Dat wordt dus plan B die er niet is. Of te wel improviseren.
Verder zie je ook geen springende vissen op de plas. Alleen op Tines is er leven te zien. Door de warmte van de afgelopen weken staat het water 40 tot 60 cm lager dan normaal. Al met al de visserij zal erg lastig worden.
De verzameltijd is om 12:00 uur, tot die tijd vermaak ik me met relaxen, kletsen en bedenken hoe ik ga vissen. Aan het leven te zien gaat het me niet uitmaken welke stek ik neem. Overal is het stil en zie je niets zwemmen.
Het inzetten van de voerboot wordt hem ook al niet. Er ligt nog zoveel los wier op het water, daar is zelfs met de RT4 niet door heen te komen.
Zondag 26 aug 12:00 uur, helaas het is me niet gelukt. Volgende keer beter, nu op naar de taverne voor de officiële afsluiting van het KWO weekend.
Het programma start met een interessante lezing van Bas, Mark en Michiel, daarna de heerlijke spareribs en als laatste de prijsuitreiking.
Gerrie en Sharon hadden weer prijs. Goed gedaan maatjes.
Ik kreeg te horen dat de bewoners van stek 6 na de uitreiking naar huis gingen. Aangezien het stevig zal gaan regenen, en ik vanaf morgen op stek 6 zit heb ik besloten de boel over te zetten naar stek 6.
Dan komt alles droog over en dan maandag geen geklooi met natte zooi.
Met de helpende hand van Gerrie en Sharon was alles in no time over naar stek 6.
Tnx ervoor.
Stiekem ook de rubberboot gewisseld. Die van stek 6 was maar 1 meter 60 en aangezien ik bijna 2 meter lang bent is dat behoorlijk behelpen als je moet roeien (lees benen inkorten).
Tijdens de bootwissel voer ik langs een plek waar ik een vis zag draaien. Daar gelijk een marker laten zakken, en op naar een bakkie bij Sharon en Gerrie.
Tijdens het drinken van een bakkie liep er een hengel af. Mocht ik die binnen halen :-)
Het resulteerde in een mooie leder van 10 kilo. Helemaal blij mee.
Na de koffie snel even 2 hengels uitvaren voor de bui gaat losbarsten.
Een hengel gaat op de plek waar ik vis heb zien draaien, en 1 rechts in de kant.
Maandag zal het droog zijn, dan ga ik blik werpen op de grote plaat recht vooruit. Daar zie je steeds leven, en Knoet (vorige bewoner van stek 6) niet geweest.
Ondertussen is het begonnen met regenen. Eerst even iets eten en dan weer even op bezoek bij Gerrie en Sharon.
Na weer een bakkie (als ik dan maar slapen kan) en wat puntjes op de I gezet mbt visuitje in oktober weer richting stek 6.
Ik kon het toch niet laten om de 3de hengel in te zetten. Die ga ik op de plaat gooien. Na een paar worpen om te zien of het een beetje wiervrij ligt plek gevonden waar ik een single hookbait ga droppen.
Hij ligt op wat ik kan zien op een open stuk in het wier. We gaan het meemaken of het wat gaat opleveren. Anders kijk ik morgen verder.
Rob die nog op stek 3 zit zou vanaf maandag stek 7 gaan bewonen, maar hij gaat morgen naar huis. Dan heb ik enkel aan de rechterkant een buurman, en links is dan vrij.
Dat is in principe een erg mooi uitgangspunt. De vissen kunnen dan ongestoord van stek 8 mijn kant op komen.
20:45 uur Rob vangt een vis.
21:00 uur piepjes op de hengel die op de plaat ligt. Hmmmm het was een eend die over mijn lijn heen zwom. Dat is een nadeel met het wier. Maar het is all in the game.

Maandag 27 aug
02:00 uur run op de middelste hengel. Lekker in de regen in je onderbroek de boot in om de vis te drillen. Na 20 minuten beland de 1ste karper in het net. Een schub van 8,2 kilo had de plek gevonden, en zal de krill bol lekker hebben gevonden.


Haak nagekeken of die nog scherp was, nieuw aasje eraan en weer uitvaren. Toch erg makkelijk met een boei. Al is het maar een flesje water aan een steen, het werkt perfect.
En ja hoor tijdens het uitstappen kom ik precies op een losse steen terecht, en hop daar lig ik dan weer op m'n rug in het water.
Daar sta uhhh lig je dan, midden in de nacht in de regen met je natte kleding. Snel het water uit. Gelukkig was het water niet koud.
Snel droge kleding aan was er ook niet bij. Zonder grondzeil liep er ook een beekje door de tent, en waren diverse tassen nat geworden. Waaronder ook mijn kleding tas.
Eindelijk kon ik om 03:30 uur weer mijn bed opzoeken, maar slapen was ff iets minder. Ik lag daar klaarwakker.
08:30 uur mijn bed uit. Pfff wat een regen vannacht. Zo te zien laatste stevige bui voor vandaag gehad (ja ik ben positief). In de tent staat net zo veel water als er buiten. er loopt een kleine rivier door de tent.
Ik word gelijk afgestraft als ik een keer zonder grondzeil ga. Zo te zien kledingtas en vis tas ook nat. Kleding is het ergste. Met wat geluk kan ik die in de zon laten drogen. Idem als de kleren die ik vannacht aan had toen ik zwemles ging nemen.
Eerst  de hengels eruit, Gerrie en Sharon helpen met opruimen/inpakken.
Daarna hapje eten in de taverne.

Het weekend zit er weer op, helaas op stek 5 geen vis kunnen vangen. Volgende keer gaat me dat wel lukken!!

Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage aan een geslaagd weekend!


Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2024
Terug naar de inhoud