Voorbereidingen etang du Yeti - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan
Ga naar de inhoud
05-09: Op 12 oktober is het weer zover, dan ga ik met Gerrie en Sharon naar etang du Yeti in noord Frankrijk. We hebben weer de grote lodge aan het water.
 
Heerlijk relax vertoeven daar. Wat ik vernomen heb is dat de kleine vissen niet afgenet zijn. Dit omdat er problemen waren met een ander water waar deze kleinere vissen uitgezet zouden worden.
 
Ik moet iets verzinnen om minder kleinere vissen te vangen, en meer grotere. Wat me nog bijstaat is dat je de grotere enkel in het begin van de visdag vangt, en daarna is het enkel het kleinere spul dat de klok slaat.
Ik zit te denken aan kleine voerplekken te maken, en niet een paar kilo voer dumpen en bijhouden met de voerboot. Dus enkel met voerboot plekje opbouwen, en zien of dat vruchten oplevert.

Als aas weer de tijgernoten mee. Dit keer nog niet zelf maken, maar gekookte kopen. Dat scheelt een hoop stress in de keuken. Zit ook nog te twijfelen aan hennep. De twijfel omdat er veel voorn op de plas zit. De kast ligt nog vol met diverse bollen, dus niet nodig om voorraad bij te vullen, dat komt erna dan wel weer.

Afhankelijk van het weer en de plek waar ik kom te zitten kijken of het mogelijk is om vis uit de geul van 1,7 meter te vangen. We zijn met z'n 3en, en mogen met max 6 hengels vissen. Dus even afwachten welk deel van de stek ik toebedeeld krijg. Het rechterdeel is volgens mij het ondiepere deel van het water, en in het midden en linkerdeel heb je de mogelijkheid om de geul te bereiken. Afwachten dus.
Ik neem de markers in ieder geval weer mee.

Qua onderlijnen gaat de Ronnie en de multi rig mee. Heb veel vertrouwen in deze rigs. Bij beide rigs kan je eenvoudig haak wisselen als dat nodig is. Dus altijd heel snel scherpe haken.
Ik neem niet te veel haakaas mee. Verleden jaar gemerkt dat het niets uitmaakt welke bol je er aan knoopt. Wel gemerkt dat bepaalde bollen betere resultaten hebben. Die gaan dan ook mee.
Wel een beetje spelen met bodem aas, uitgebalanceerd aas en pop-ups.

01-10: Verleden week bij Gerrie en Sharon langs geweest en daar 59 kilo bollen opgehaald. Daarmee kan ik voorlopig vooruit.
De tacktiek om de wat grotere vissen te vangen wordt om een meter of 10 van de voerplek af te vissen. Laat de kleinere vissen die maar oppeuzelen, dan hoop ik de grotere jongens rond de voerplek te vangen. We gaan zien of dat gaat werken.
Ondertussen de bollen die meegaan ingepakt, dan kunnen ze zo de auto in. De partikels bestel ik woensdag 2 oktober, dan zijn die ook ruim op tijd binnen.
Van de week de kleine dingen nalopen en op pijl brengen, dan heb ik de week voor vertrek een relaxe week.
Het weer is in ieder geval 10 graden koeler dan verleden jaar. Dit zal ook het vangen van de vissen beinvloeden. We gaan het meemaken hoe het verloopt.

06-10: Op een paar kleine dingen na is alles gereed voor de trip. De voorspellingen van het weer wisselen per dag. Voor de zekerheid ook warmte- en regen-kleding mee. Beter mee dan om verlegen.
We hebben gelukkig een ruime chalet, we kunnen we zowel binnen als buiten droog zitten, geen gedoe met natte kleding in een (natte) tent enz.

Partikels zijn ook binnen, alleen werkte DPD niet mee. Speciaal voor thuis gebleven. Krijg je een email dat ze later komen dan de planning was (whats new), kijk je op de site naar de status, dan zie je dat ze niet konden leveren. Is er totaal niet aangebeld (is zeker niet de eerste keer). 50 minuten later zie je dat ze hem ergens bij de buren afgegeven hebben en een bericht hebben achter gelaten. Ik naar de brievenbus, maar geen bericht oid. Weer een uur later staat er ineens dat ze bij een afleverpunt zijn afgegeven. Het was niet eens het dichstbijzijnde afleverpunt. De bezorger was zeker weer aan een lang weekend toe!
Volgende keer blijf ik er niet meer voor thuis!

Aankomst is zaterdag, dan ga ik nog niet vissen. Ik ga observeren, en plekjes zoeken. Die voer ik dan aan het eind van de middag aan, en laat de boel verder met rust.
Ik de plekken aan met een mix van hennep/boekweit, gemalen tijgernoten, gemalen bollen en grondvoer. De nadruk ligt op het grondvoer, dat is erg fijn van structuur, geeft geur af en blijft lang hangen.
Zondag beetje uitslapen en in de loop van de ochtend starten met vissen. Zo heeft mijn stek dan de nodige rust gehad, en hopelijk het voer vis aangetrokken.

Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2024
Terug naar de inhoud