27-08 de Karperhoeve - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan
Ga naar de inhoud
Maandag 27 aug Aansluitend op het KWO weekend heb ik een midweek geboekt op stek 6 om bij te komen :-)
Wat eraan voorafging:
Vrijdag 24 aug op weg naar de hoeve.
09:10 uur aankomst op de Karperhoeve na een filevrije tocht. Ruim op tijd om blik te werpen en info te winnen.
Maar eerst ff lekker bakkie cappuccino van Timmy. Rob heeft zich deze week vermaakt op stek 6, en heeft er wat gevangen.
De moeilijkheid is dat het wier woensdag en donderdag weg gehaald is. Nu ziet het water eruit als een modderpoel, en is het niet te doen om de bodem te zien.
Helaas onderwaterkijker voor niets aangeschaft. Het zal de nodige tijd duren eer de bodem weer zichtbaar wordt. Heb ik weer.
Een ander nadeel is dat de vissen er flinke stress van over gehouden hebben en zich lastig laten vangen dit weekend.
Daar gaat mijn strijdplan. Dat wordt dus plan B die er niet is. Of te wel improviseren.
Verder zie je ook geen springende vissen op de plas. Alleen op Tines is er leven te zien. Door de warmte van de afgelopen weken staat het water 40 tot 60 cm lager dan normaal. Al met al de visserij zal erg lastig worden.
De verzameltijd is om 12:00 uur, tot die tijd vermaak ik me met relaxen, kletsen en bedenken hoe ik ga vissen. Aan het leven te zien gaat het me niet uitmaken welke stek ik neem. Overal is het stil en zie je niets zwemmen.
Het inzetten van de voerboot wordt hem ook al niet. Er ligt nog zoveel los wier op het water, daar is zelfs met de RT4 niet door heen te komen.
Zondag 26 aug 12:00 uur, helaas het is me niet gelukt. Volgende keer beter, nu op naar de taverne voor de officiële afsluiting van het KWO weekend.
Het programma start met een interessante lezing van Bas, Mark en Michiel, daarna de heerlijke spareribs en als laatste de prijsuitreiking.
Gerrie en Sharon hadden weer prijs. Goed gedaan maatjes.
Ik kreeg te horen dat de bewoners van stek 6 na de uitreiking naar huis gingen. Aangezien het stevig zal gaan regenen, en ik vanaf morgen op stek 6 zit heb ik besloten de boel over te zetten naar stek 6.
Dan komt alles droog over en dan maandag geen geklooi met natte zooi.
Met de helpende hand van Gerrie en Sharon was alles in no time over naar stek 6.
Tnx ervoor.
Stiekem ook de rubberboot gewisseld. Die van stek 6 was maar 1 meter 60 en aangezien ik bijna 2 meter lang bent is dat behoorlijk behelpen als je moet roeien (lees benen inkorten).
Tijdens de bootwissel voer ik langs een plek waar ik een vis zag draaien. Daar gelijk een marker laten zakken, en op naar een bakkie bij Sharon en Gerrie.
Tijdens het drinken van een bakkie liep er een hengel af. Mocht ik die binnen halen :-)
Het resulteerde in een mooie leder van 10 kilo. Helemaal blij mee.


Na de koffie snel even 2 hengels uitvaren voor de bui gaat losbarsten.
Een hengel gaat op de plek waar ik vis heb zien draaien, en 1 rechts in de kant.
Maandag zal het droog zijn, dan ga ik blik werpen op de grote plaat recht vooruit. Daar zie je steeds leven, en Knoet (vorige bewoner van stek 6) niet geweest.
Ondertussen is het begonnen met regenen. Eerst even iets eten en dan weer even op bezoek bij Gerrie en Sharon.
Na weer een bakkie (als ik dan maar slapen kan) en wat puntjes op de I gezet mbt visuitje in oktober weer richting stek 6.
Ik kon het toch niet laten om de 3de hengel in te zetten. Die ga ik op de plaat gooien. Na een paar worpen om te zien of het een beetje wiervrij ligt plek gevonden waar ik een single hookbait ga droppen.
Hij ligt op wat ik kan zien op een open stuk in het wier. We gaan het meemaken of het wat gaat opleveren. Anders kijk ik morgen verder.
Rob die nog op stek 3 zit zou vanaf maandag stek 7 gaan bewonen, maar hij gaat morgen naar huis. Dan heb ik enkel aan de rechterkant een buurman, en links is dan vrij.
Dat is in principe een erg mooi uitgangspunt. De vissen kunnen dan ongestoord van stek 8 mijn kant op komen.
20:45 uur Rob vangt een vis.
21:00 uur piepjes op de hengel die op de plaat ligt. Hmmmm het was een eend die over mijn lijn heen zwom. Dat is een nadeel met het wier. Maar het is all in the game.
Maandag 27 aug
02:00 uur run op de middelste hengel. Lekker in de regen in je onderbroek de boot in om de vis te drillen. Na 20 minuten beland de 1ste karper in het net. Een schub van 8,2 kilo had de plek gevonden, en zal de krill bol lekker. hebben gevonden.

Haak nagekeken of die nog scherp was, nieuw aasje eraan en weer uitvaren. Toch erg makkelijk met een boei. Al is het maar een flesje water aan een steen, het werkt perfect.
En ja hoor tijdens het uitstappen kom ik precies op een losse steen terecht, en hop daar lig ik dan weer op m'n rug in het water.
Daar sta uhhh lig je dan, midden in de nacht in de regen met je natte kleding. Snel het water uit. Gelukkig was het water niet koud.
Snel droge kleding aan was er ook niet bij. Zonder grondzeil liep er ook een beekje door de tent, en waren diverse tassen nat geworden. Waaronder ook mijn kleding tas.
Eindelijk kon ik om 03:30 uur weer mijn bed opzoeken, maar slapen was ff iets minder. Ik lag daar klaarwakker.
08:30 uur mijn bed uit. Pfff wat een regen vannacht. Zo te zien laatste stevige bui voor vandaag gehad (ja ik ben positief). In de tent staat net zo veel water als erbuiten. Er loopt een kleine rivier door de tent.
Ik word gelijk afgestraft als ik een keer zonder grondzeil ga. Zo te zien kledingtas en vis tas ook nat. Kleding is het ergste. Met wat geluk kan ik die in de zon laten drogen. Idem als de kleren die ik vannacht aan had toen ik zwemles ging nemen.
Eerst  de hengels eruit, Gerrie en Sharon helpen met opruimen/inpakken.
Daarna hapje eten in de taverne.
11:00 uur eten zit erin, weer terug naar de stek, en zien of ik nog wat kan vangen.
De hengel op de plaat wordt verplaatst naar links. Op zo'n 15 meter uit de kant. Dat is op de rand van het losse wier en heeft een lekkere modder bodem.
Lijkt me een mooie plek om daar een hengel te laten zakken.
De hengel die vannacht vis opleverde blijft zoals hij is, en de 3de hengel gaat de plaat op. Met de boot een leuk plekje gevonden die lijkt op een doorgang.
Met de stok gevoeld en kon geen wier op de bodem ontdekken. Helaas is het water nog veel te troebel om met de onderwaterkijker naar de bodem te kunnen kijken. Je komt niet verder dan 25 cm.
Afwachten wat het gaat opleveren. Ondertussen deze tekst in de computer zetten.
Om 14:45 uur word ik uit de tent gelokt door een gillende beetverklikker. De linker hengel loopt af. Dat had ik eigenlijk niet verwacht (althans zeker niet zo snel). Na 10 minuten land er een mooie schub in de schepzak. De vis was wel heel erg tam en trok de boot nauwelijks voor.
De weegschaal gaf 16,8 kilo aan. Zow das een beste vis. Snel de boel weer laten zakken. Toch erg handig die geïmproviseerde boeien (steen en fles verbonden met stuk nylon).
Deze vis werd gevangen op een sneeuwman van krill en scopex.


Kom je terug in de tent staat de laptop uit. Het blijkt dat die geen power meer heeft. Heb ik weer, dan maar ff geen foto op facebook zetten. Gelukkig toch ook een foto met de telefoon gemaakt.
Timmy komt de laptop ophalen als hij het avondeten komt brengen, dan zie ik hem morgen weer terug met volle accu.
16:35 uur weer een run op de linker hengel. Het plekje doet het wel erg goed. Nu kon een schub van 13,5 kilo het aas niet weerstaan.
Ondertussen is het eten gebracht, en besluit de hengel weer uit te varen als ik het eten op heb. Zonde als het koud wordt.


18:30 uur De hengel die op de plaat ligt haal ik eruit en slinger hem net achter het wier aan de kant. Ik heb daar leven gezien, en waar vis zit moet je ze kunnen vangen. Tenslotte zijn de meeste vissen het kwo weekend aan de kant gevangen.
1 en 1 is 2 dus ik ga ervoor.
Ook is de buurman van Tines 2 langs geweest. Hij vroeg of ik een onderlijn voor hem kon maken. Ik ben de moeilijkste niet, dus zo gedaan. Hij helemaal blij, en even later kwam hij een koud biertje brengen. Die smaakte me erg goed.
Ook de voermix aangepast. Ik heb alles bij elkaar geslingerd, dan hoef ik het er niet apart in te gooien. De mix bestaat nu uit tijgernoten, hennep, partikelmix, grondvoer en gemalen krill bollen die in het water gestaan hebben.


20:30 uur buienrader geeft aan dat het droog blijft. Laat ik dat dan maar geloven. Ik besluit de tentramen open te laten. Dit houdt in dat er enkel muggengaas in zit.
Scheelt weer een berg condens, en ik vind het veel lekkerder.
Het beetje wind dat er was is ook gaan liggen, en het water is als een spiegel. Als je naar het water kijkt zie je veel leven. Het geeft me het idee dat ze springen boven de oude voerplekken van het weekend. Recht voor me bij de boeienlijn zie je geen leven.
De stek weer opkuisen voor de nacht. Als ik een run krijg breek ik me nek niet over de troep die dan in de weg staat.
Kort daarna is het donker, en een mooie tijd om me bed op te zoeken. Gelukkig kan ik die zo vinden.
Dinsdag 28 aug
01:15 uur run op de rechter hengel. Dat wordt de boot weer in. Rekening houden met uitstappen, anders lig ik straks weer.
Tijdens de dril zie ik een oranjerode gloed opduiken. Het is een koi die aan de andere kant van de lijn hangt. Kickuh zeg, nu nog zien te landen.
Dat ging gelukkig allemaal goed. Het is geen grote, maar wel een heel mooi exemplaar. Het is een leder koi van 7,5 kilo die de krill bodembol niet kon weerstaan.
Gaaf hoor!!


Na het laten zakken van de hengel bij de boei snel mijn bed weer in.

06:15 uur, de linker hengel loopt af. Gelukkig gaat het landen van de vissen in de boot steeds wat soepeler. Is toch een slag apart.
Nu vond een spiegel van 11 kilo de snowman wel lekker. Die combinatie ga ik erin houden!
Deze vis had niet veel zin in de fotoshoot. Toch nog gelukt een foto te maken. Snel weer terugzetten.Soms wil de vis niet, en dan moet je wat :-)

De sessie verloopt stukken beter dan ik verwacht had.
Ik vis op de linker hengel met een dubbel loodvervanger systeem. Dat wil zeggen aan beide kanten van de leader een gewicht die gedropt wordt tijdens de aanbeet. Als dit zo door gaat ligt er straks een grindplaat op de bodem.

09:20 uur eten wordt gebracht. Halverwege het 1ste broodje loopt de rechter hengel af. Dit keer een schub van 10,5 kilo die de krill wel wat vond.


Het gaat lekker, ook het weer zou vandaag zonnig worden. Straks de tent voorbereiden voor de hoosbui die morgen langs komt. Ik ga in ieder geval een grondzeil in de tent leggen, dan loopt de rivier onder het zeil langs en blijven mijn spullen droog!
11:45 uur nog een poging gewaagd met de onderwaterkijker, het water is aan de kant een stuk helderder dan gisteren. Het proberen waard lijkt me.
Helaas, nog steeds geen tot nauwelijks zicht. Op de plaat een plek gevonden tussen het wier. Op de bodem was het wiervrij. De plek heeft de vorm van een geul, en is 2 meter lang. De bodem is van modder, maar het lood zakt er niet ver in weg. Een mooie plek om daar morgen te gaan vissen. Nu eerst even een handje voer erin, en marker neerzetten. Bij gebrek aan fles marker even een pvc-pijp gebruikt.
Het is nog steeds windstil, dat maakt het zoeken wel een heel stuk eenvoudiger. Met de wind drijf je in no time 10 meter van je plek af, en nu blijf je gewoon op de plek liggen. Is wel een verademing.
Qua springende vissen is het rustig, zo heel af en toe zie je bij de boeienlijn wat leven. Net op 30 meter uit de kant wat gezien.
De zwaluwen en ijsvogels vliegen ook af en aan, en duiken dan in het water en pakken daar zoals het lijkt insecten.
Dat gaat wel goed als het windstil is. Mooi gezicht om te zien.
Het boeiensysteem bevalt me erg goed. Ik ga toch maar eens opzoek naar 3 markers die ik ook elders in kan zetten. Tijdens het kwo weekend werd er bij stek 2 ook markers gebruikt. Deze hadden licht in de top dat automatisch aan en uit ging. Het lijkt me dat dit invloed heeft op het gedrag van de vissen.
Ik vind ze ook wel erg veel licht geven. Ik neem wel gewone en plak daar een stuk reflecterende tape op. Zelfs de waterflessen zijn goed te zien. Al kan je dit niet vergelijken omdat de markers ongeveer 1 cm dik zijn, en de flessen ongeveer 7 cm.


19:30 uur alles is weer klaar voor de nacht, en grondzeil ligt ook al in de tent. Ik kon toch niet wachten, en heb de nieuwe plek voorzien van een andere boei/marker, en heb er een rig laten zakken. Ik heb het gevoel dat het vis op gaat leveren!
Ook hier heli-systeem met 2 gewichten gebruikt, dan loopt de leader in ieder geval over de bodem. Het geeft mij meer vertrouwen. Zekers nu de hoofdlijn al snel op het wier ligt.
Voor de zekerheid een blik op buienrader en de vooruitzichten kan ik de tent weer openlaten. Morgen begint vanaf 09:00 uur de kans op regen groter te worden. Dan ben ik allang wakker om de boel af te sluiten als dan de heftige bui al los zou barsten.
Zoals het er nu uitziet barst de heftige bui pas laat in de middag los.
We merken het wel, nu eerst nog even nagenieten van het zonnetje.
20:10 uur de zon is nu achter de bomen, het is gelijk een heel stuk koeler. Tijd om sweater aan te trekken.
21:00 uur mooie tijd om bed weer op te zoeken.
Woensdag 29 aug
01:15 uur run op rechter hengel. Ook die plek doet het goed. Helemaal happy mee.
Helaas heb ik de vis gelost. De vis was vlak bij de boot, ik haal wier van de lijn af, vis maakt beweging en is los :-(
Shit hier baal ik van.
05:20 uur run op links. Deze weet ik gelukkig wel te landen. Een dikke spiegel van 15,3 kilo kon ook de sneeuwman niet weerstaan.
Het landen ging niet geheel soepel omdat de vis om de lijn van de boei gezwommen was. Hierdoor is de lijn geknapt. Misschien was dat het geluk dat ik deze vis wel wist te vangen, anders had hij gebruik van de steen kunnen maken om los te komen.


Tijdens de dril de zonsopkomst gemist. Nog ff snel foto gemaakt van wat ervan over was.
Zonder boei de hengel laten zakken. Met de pvc-pijp heb ik het idee dat ik de geloste stenen op de bodem voelde.
Straks de boei repareren, en laten zakken voor ik ga douchen.
Wel koude voeten gekregen, ff opwarmen in bed.


Na het ontbijt ff gezeten, en gekeken wanneer de regen komt. Dat verandert per 30 minuten. Laatste update is dat het om 11:00 uur zou gaan regenen. Om 10:30 uur richting de taverne. Laptop mee voor het opladen van de accu.
Ook lijst gemaakt voor de tackle-shop. De stenen en de no trace beads gaan erg hard. Ik ben er zo goed als doorheen.
Om 12:30 uur ligt de boel weer. Ik kon marker van Timmy gebruiken, dat werkt beter en veiliger dan fles aan steen.
De marker die ik van Timmy heb heeft een loodgewicht van ongeveer 500 gram. Perfect voor een zachte bodem. Het onderste deel en het topdeel zijn 20 cm lang. Het topdeel was oranje of rood, maar is door de zon vervaagt. Wel zit er reflecterende tape op.
Deze marker lijkt me een goed uitgangspunt voor de aanschaf van een setje markers.
Ondertussen zijn de bewoners van stek 3 en 4 verhuisd naar stek 7 en 8. Ik ben benieuwd wat dat met de aanbeten gaat doen.
Tot nu toe staat de teller op 7, en ik heb nog 1,5 dag om er een paar bij te vangen.
Net op tijd klaar nu pas valt de regen die om 11:00 uur zou vallen. Gelukkig is het effect hetzelfde, de boel ligt en ik ben droog.
Mooie tijd voor de lunch, ik heb wel trek gekregen van al dat roeien.
Op het lijstje met vergeten spullen zet ik de sokken erbij. Die zitten ook niet in de tas. Grrrr
Sokken zijn ook wel erg handig voor de muggen. Me enkels zijn bloot en zitten vol met muggenbeten. Ook op de rest van mijn benen is het bal. Die boven mijn knieën jeuken het meeste, daar word ik helemaal gek van.
Zo de after-bite maar weer aanspreken, dat helpt ff een uurtje.

13:24 uur, eerste losse bliepje op links gehad. Dat geeft een goed gevoel. Ik hijs me alvast in me regenpak, dan kan ik zo de boot in als het nodig is.
Helaas het is bij die 1ne bliep gebleven.
Alle hengels zijn voorzien van een bodem rig, de wafter/snowman valt daar bij mij ook onder. Het enige verschil is dat bij een wafter/snowman de haaksteel wel los van de bodem moet komen. De haakpunt blijft wel op de bodem staan.

13:45 uur leven wel erg dichtbij. Op 30 meter uit de kant zie ik een draaiende vis. Daar zit ook een gat in het losse wier. Die plek noteer ik en hou dat in de gaten om daar evt morgen een rig te laten zakken.
15 minuten later een vis bij de boeien tussen stek 3 en 4. De buren zullen wel denken, zijn we weg en zien we leven.

15:24 uur zit je relax buiten, vallen er in no time dikke druppels op je kop. Wel jammer dat het verder windstil blijft. Een beetje zuurstof in het water kan geen kwaad. Het voordeel van de regen is dat je geen even last hebt van de muggen.
20 minuten later is het weer droog. Volgende bui om 17:50 uur.
Hahahahaha dat had ik beter niet op kunnen schrijven. Het begint alweer.
Die buienrader is totaal niet te vertrouwen. Die geeft aan nog droog, en er valt een stevige bui op mijn dak. De tent maar weer in.

Op mijn weekend visplek van stek 5 springt een vis. Het lijkt wel of ze je in de maling nemen.
De muggen komen dicht bij de grond de tent in. Daarom zie ik ze niet. Normaal zie je ze op gezicht hoogte. Slimme jongens die muggen. Dat brengt me op een i_deet :-)

Als de middelste hengel in de ochtend geen aanbeet gegeven heeft ga ik die omzetten naar een zig en laat die tussen het wier zakken.
De lucht veranderd snel en het valt met bakken uit de lucht. Voor de zekerheid maar een regenpak aan.
Dan kom ik in ieder geval droog in de boot.
Maar regen of geen regen, het water blijft als een spiegel!

Na de regen zie je weer genoeg leven op het water. Rond 16:30 uur bij de boeien richting stek 2, en iets later 1 bij de boeien tussen stek 3 en 4. Ook bij het eiland zie je leven.

Hartverzakking, piepjes op mijn linker hengel. Snel de tent uit. Hmmmm blijkt het een fuut te zijn die mijn reactie wil testen. Het lijkt zelfs of hij me uitlacht. Een paar minuten later hetzelfde op de middelste hengel. Ik dacht eerst dezelfde fuut, maar het is een andere.
Toch wel een nadeel als je lijn over het wier loopt. Al gaat het in het algemeen zonder problemen. De meeste watervogels zijn de lijn en wijken dan uit, maar deze zal wel met iets anders bezig geweest zijn.

18:00 uur, mijn nieuwe buurman heeft net 3 lijnen op de hoogte van de marker laten zakken. Gevalletje lijndruk testen :-(
Het zal wel resulteren dat ik aan die kant geen vis meer vang. Maar opzoek naar andere plek voor die hengel. Morgen na het ontbijt omgooien als ik niets gevangen heb.

18:49 uur. Weer een stevige bui, nu verkleurd ook de lucht een beetje groenachtig. Zelfs de watervogels houden het voor gezien. De wind is ook gelijk wakker geworden.
De regen valt zo hard dat het op hagel lijkt. Het losse wier gaat ook aan de wandel en neemt alle lijnen mee. Ik laat het even zo. Met dit weer de plas op is vragen om problemen.

Na 5 minuten is het ergste alweer voorbij, maar wat een regen in deze korte tijd. Als eerste de bobbins op 21 gram zetten, dan de lijnen weer uitvaren. Zal lastig worden met deze wind. Al is die minder maar nog best wel stevig.
Toch de plas op. Was best wel een geklooi. Door de wind is het losse wier nog steeds in beweging.
Ik had beter kunnen wachten met uitvaren, de lijnen pakken zoveel wier dat ik weer opnieuw kan beginnen.
Ik wacht wel ff tot de wind een stuk minder is en het wier blijft liggen.
De verschuiving van het wier geeft een geheel ander landschap en ik kan de voor ogen zijnde plekken wel vergeten. Die zijn nu niet meer terug te vinden.
Na 20 minuten kan ik het water op en plaats de lijnen bij de markers. Daar kan ik nog steeds vissen, al is bij de linker plek wel een heel groot stuk wier verschoven, en staat de marker nu niet meer aan de wierrand. Ik laat het zo.
Na het wegtrekken van de wind lijkt het erop dat er een heel licht zonnetje tevoorschijn komt.
Verder geen actie gezien. Op tijd naar bed.

Donderdag 01:15 uur run op rechts. Deze plek doet het dus nog steeds :-)
Nog voor ik uit de tent kan stappen stopt de run. Lijkt me geen goed voorteken, of juist een grote vis. Eerst maar aan de top voelen, en snel de boot in.
Er lijkt iets aan te hangen dat niet zwemt, dat kan positief of negatief zijn. Snel richting de marker.
Ik zie als ik dichterbij kom dat de marker/boei zinkt als ik druk op de lijn zet. Dat klinkt als lijn om de boei.
Zal de vis er nog aan zitten???
Helaas die is eraf, die heeft zich los kunnen maken mbt de steen :-(
De boei is ook een aantal meter verschoven. Die weer teruggeplaatst, en na check van de haak en aas de hengel daar laten zakken.
Ook weer klein handje partikels erbij.

Verder is het rustig gebleven. Om 07:00 uur zie ik heel veel leven bij de boeien. Middelste hengel eruit gehaald, ander aas er op (krill/scopex sneeuwman) en de boot in richting de plek waar veel leven te zien is.
Wat me opviel is dat je erg dichtbij de vis kan komen als je de boot uit laat driften. Tot op 1 meter van de vis kan je dan komen. Best wel gaaf om te zien. Natuurlijk geen camera bij me.
Ik heb een plek gevonden waar er geen wier op de bodem ligt (althans erg weinig) en daar de rig laten zakken. Ook hier handje partikels erbij.
De plek is vanaf de kant richting stek 4, 3 de boei aan de boeienlijn vanaf de rode.

08:00 uur en hij ligt er klaar voor.
09:15 uur Timmy brengt ontbijt, en direct loopt de pas ingelegde hengel af. Met een onhandige sprong de boot in (ging maar net goed) en richting de vis. Vanuit de boot te zien is het een mooie schub. Als laatste duikt hij in het wier bij de boeien en blijft daar liggen. Druk op de lijn houden en wachten tot de vis weer gaat zwemmen. Daar heeft hij weinig zin in. Dan dichter naar de vis toe, en ik zie uit het wier dat mijn leader al 5 cm uitsteekt. Nog 1,45 meter te gaan. Druk op de lijn houden en wier weg halen.
Tijdens deze actie voel je de vis een lichte beweging maken, en hoppa los is hij. Neeeeeeeee niet weer!
Toch wel dus. Wat een ellende.
Weer terug naar de kant, en koud ontbijt nuttigen voordat ik deze hengel weer inzet.

12:00 uur, geen beet en leven meer gezien. Tijd voor een bakkie en verder gaan met relaxen in de zon. Het is een heerlijke dag.

17:00 uur, leven op de hengel bij de boeien gehad. Dat had ik eigenlijk wel verwacht. Ook geen springende of draaiende vissen gezien. Het lijkt wel of ze daar enkel in de ochtend en eerste deel van de avond verblijven.
Na het eten haal ik de 2 markers eruit. Wil niet nog een keer de ellende hebben dat ik daardoor een vis verspeel. Ook heeft de buurman nu geen referentiepunt meer, dat geeft me meer kans op het vangen van een vis.
Misschien schikt de marker links wel af. Na het plaatsen geen beet meer gehad. De enige beten die gehad heb zijn van de muggen, dat gaat 24/7 door.

17:55 uur, het eten zit erin, en de markers zijn weggehaald. Bij het eten een biertje genomen om de laatste avond in te luiden. Mooie tijd om die nu te nuttigen.
18:55 uur het biertje zit erin, de boel weer klaargemaakt voor de nacht. Verder heb ik besloten als er een hengel afloopt deze niet meer uit in te zetten.
Het over gebleven voer achter me in Tines Lake laten zakken. De eenden vinden het wel wat, die kunnen erbij zonder dat ze moeten duiken.
Nog even nagenieten in de zon, en dan mijn bedje in. Ik hoop nog op 1 vis, dan kan ik de sessie positief afsluiten.
Niet dat de sessie niet positief is, maar met een vis ipv lossers.
De wind zakt ook alweer in. Wat me opvalt is dat er geen leven op de plas te zien is.

Ik heb mijn leerboeken meegenomen om me zo voorbereiden op het examen van aanstaande woensdag. Ook hier is niets van gekomen, ik kon me er totaal niet toe zetten iets te gaan doen.

De zon is nu ook onder, tijd om naar bed te gaan.

Vrijdag 31 aug
07:00 uur, het is vannacht geheel stil gebleven, zelfs geen los piepje gehad. Al had ik mijn hoop op de rechter hengel omdat die iedere nacht af gegaan is rond dezelfde tijd. Helaas!

Relax opstaan, ontbijten, opfrissen, bakkie doen en de boel afbouwen. Voor het eerst is de tent aan zowel de binnen als de buitenkant vochtvrij gebleven. Het scheelt wel een hoop tijd.
Om 08:40 uur is het tijd om de tent in de auto te slingeren. Daarna de hengels, en op naar de taverne voor een bakkie, hapje, kletspraatje, betalen en op naar huis.
Einde sessie waarin ik veel opgestoken heb!

Wat zijn mijn bevindingen van deze sessie:
Gevangen vissen:
Schub van 8,2 kilo op een krill bol.
Schub van 16,8 kilo op snowman van krill en scopex.
Schub van 13,5 kilo op snowman van krill en scopex.
Leder Koi van 7,5 kilo op  een krill bol.
Spiegel van 11 kilo op snowman van krill en scopex.
Schub van 10,5 kilo op een krill bol.
Spiegel van 15,3 kilo op snowman van krill en scopex.

Verbeter punten:
XLS lijst bijwerken en ontbrekende dingen erop zetten (sokken, verrekijker, bobbins, haakaas, 3de lange bankstick, flesjes water, koekje voor bij de koffie, mais).
Voor de nachtfoto's een extra lamp oid die de achtergrond oplicht, dat geeft beter resultaat.
Bij los wier geen voerboot meenemen, je komt er toch niet doorheen (eerst info opvragen bij watereigenaar).
Laptop met volle accu meenemen ipv half vol.
Meer ervaring opdoen in het wier.
Veel meer proactief handelen tijdens het vissen, dat levert meer vissen op.

Wat is goed bevallen:
Maden en wormen.
Gemalen bollen paar dagen voor de sessie soaken in water.
Partikels in de csl.
Paste in arma mesh.
Bodemaas en of wafter/snowman.
Aas met natuurlijke kleuren (bruin).
Heli-leaders.
Eenvoudige onderlijnen.

To do:
Markers aanschaffen.
Losse kiezelstenen voorzien van wartel.
Opzoek naar iets dat de muggen uit de tent houdt. De muggenolie met Deet bevalt me niet, nog veel te veel gestoken.
Eigen accu pack afbouwen, de onderdelen zijn binnen.
Paste nalopen ivm uitgedroogde toestand ervan, en uitgedroogde weggooien.
Onderlijnen doorlopen en de moeilijke lijnen eruit gooien, hou het simpel => back to basics!

Aanpassingen in het vissen:
Zoek het dichterbij.
Door de vele lijndruk rekening houden met je buren, anders vang je niets.
Geen fluo pop-ups gebruiken.


Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2024
Terug naar de inhoud