de Flyer - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan
Ga naar de inhoud
De Flyer:
De flyer is een schuivende aaslijn die men na het ingooien van de bestaande aaslijn aan de hoofdlijn hangt en het water in laat
schuiven. Hierdoor vist u op twee afstanden namelijk ver weg en dichtbij.

Hoe maak je een Flyer:
Neem een stukje nylon van 0,50 mm en een lengte van 50 cm. Knoop aan de ene kant een wartel (het liefst een met een ronde bovenkant) en aan de onderkant een wartelloodje van ca. 50 gram. Knoop dan net boven de wartel of aan de wartel een aaslijn van ca. 0,30 mm en ongeveer 50 cm lang en daaraan de haak.
De haakmaat en het aas zijn afhankelijk aan de vissoort waarop men vist. In de regel zijn dit kleine vissen, gebruik dan ook kleine haken met een slikzager of een stukje pier.
Deze flyers kan men ook maken met 2 haken, let er wel op dat je maar met maximaal 3 haken vist.
Dit systeem werkt het best als men geankerd vist maar het hoef niet speciaal.

Ten tweede hoe vissen we ermee:
Gooi in en draai de bocht uit de lijn. Maak de wartel van het Flyer systeem open en hang hem aan de hoofdlijn. Maak hem weer dicht en leg de flyer op het zand door de hengeltop naar het zand te richten. Draai vervolgens de lijn weer strak en hou vervolgens de hengel zo hoog mogelijk. U zult zien dat de flyer zich met een flinke snelheid richting water begeeft. Wanneer u denkt dat hij ver genoeg is laat u de flyer in het water zakken en geef nog wat lijn toe. (Meestal is een paar meter al genoeg.)

Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2024
Terug naar de inhoud