Hoe in wier - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan
Ga naar de inhoud
Hoe kan je vissen in wier:
Gebruik een gevlochten hoofdlijn waar toegestaan.
Zet er een 8-10 meter snag leader op.
Gebruik een semi fixed inline lood systeem in combinatie met een PVA zak.
Doe je rig en lood in een pva zak als je op een vrij stuk op de bodem vist. Vul de zak met diverse maten en soorten pellets en bollen kruim. EVT wat liquid toevoegen.
Gebruik in pva zak altijd een korte onderlijnen van 10-15 cm lengte van gecoate lijn. Deze lijn strip je tot 2,5 cm onder de haak en gebruik een line aligner op de haak.
Het aas/voer maakt eigenlijk totaal niet uit. Veel belangrijker is de juiste plek!! Gebruik dus veel tijd voor het zoeken van de juiste plekken (meestal zijn dat de gaten/sleuven in het wier).
Gebruik ook niet veel aas, het gaat om vangen en niet om voeren!
Een snowman is perfect in een PVA zak. Je aas zal omhoog staan en iets boven het voer uitsteken. Het is dan een van de eerste aasjes die de karper zal pakken.

Als bij een aanbeet de vis zich in het wier zwemt, verminder dan de lijn druk, en hou je hengel zo hoog mogelijk. Zo heeft de karper het lood onder zijn bek hangen en geen idee waar de druk vandaan komt.
Dit heeft meestal het effect dat de karper eerst een klein stukje terug zwemt en er dan weer vandoor gaat. Dit kan soms een paar minuten duren, geduld is een schone zaak.
Is de karper in de top laag van het water, zet daar dan niet teveel druk, anders duikt de karper het wier in. Laat ze in de waan dat ze de strijd gaan winnen, dan blijven ze in de bovenlaag (weg van het wier) zwemmen.

Denk altijd aan de visveiligheid!
Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2024
Terug naar de inhoud