Intro - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan

Ga naar de inhoud
Wil je gaan vissen, dan heb je eten en drinken nodig. Je gaat meestal niet voor 2 uurtjes. Meestal zijn de sessies 8 uur en langer. Dan is een goede hap essentieel.
Als je vervoermiddel al afgeladen is met visspullen, dan is er weinig tot geen plek voor je kookuitrusting.
Een kookuitrusting hoeft niet veel ruimte in te nemen, je kan het zo gek maken als je zelf wil. Meestal kan je met 1 brander en een pan al goed uit de voeten, maar je kan ook een kooktent, 2 pits gasstel, koelkast enz meenemen.
Wil je zelf vlees en groente klaarmaken, dan heb je al snel 2 branders en meerdere pannen nodig. Een opvouwbare bbq en een wokpan kunnen je dan ook al uit de brand helpen.
Een nadeel is dat je ipv je kleine gasflesje dan houtskool of briketten nodig heb. Deze nemen meer ruimte in dan je gasflesje.
Een kampvuur maken kan ook, maar dan moet het hout al droog zijn, en in 99% van de plekken waar je heengaat is het verboden vanwege het brandgevaar.
De grootste uitdaging zit hem in hoe je het eten goed houdt. Het is niet aan te bevelen dat je vlees uren in de zon ligt te bakken voordat het de pan ingaat. Daar heb ik zelf buiten een kleine camping koelkast nog niets op gevonden. Iedere dag naar de supermarkt is hem ook niet.

Er zijn verschillende manieren om aan je eten te komen en hoe je het klaarmaakt.

De eenvoudigste is wat laten bezorgen op je stek. Is leuk voor 1 keer, maar dan heb je dat ook wel weer gezien.

Een ander alternatief is Expeditievoedsel (vriesdroog voedsel) kopen en daar heet water bij doen, ff wachten en gaan.
Dit is eenvoudig (gebruikershandleiding staat op de verpakking) in gebruik, en het neemt nagenoeg geen ruimte in en geeft je genoeg kalorieen om er tegen aan te gaan.
Ik heb diverse merken geprobeerd, en de smaak valt mij tegen.

Met 1 brander en 1 pan kan je zelf wat wokken, of een kant en klare maaltijd uit de supermarkt opwarmen.

Als je niet alleen bent kan je de stek verlaten om boodschappen te doen, en daarna aan het koken te beginnen.
In mijn laatste sessies is de liefde voor de bbq steeds groter geworden. Met een bbq kan je een 2 pits gasstel namaken. Het deel onder de kolen is erg heet, en het deel waar je geen/weinig kolen neerlegt is een stuk koeler en perfect voor een rustige verwarming van je gerecht. Met een eenvoudige bbq is het regelen van de warmte niet te doen. Het is een geval van alles of niets (lucht toevoer staat geheel open).
Al lijkt het barbequeen erg makkelijk, maar het is een manier van koken waar een hoop goed mis kan gaan tot afgebrande tent en brandwonden aan toe.

Hou het veilig en neem de tijd!
Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2019
Terug naar de inhoud