12 - 19 okt etang du Yeti - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan
Ga naar de inhoud
05-09: Op 12 oktober is het weer zover, dan ga ik met Gerrie en Sharon naar etang du Yeti in noord Frankrijk. We hebben weer de grote lodge aan het water.
 
Heerlijk relax vertoeven daar. Wat ik vernomen heb is dat de kleine vissen niet afgenet zijn. Dit omdat er problemen waren met een ander water waar deze kleinere vissen uitgezet zouden worden.
 
Ik moet iets verzinnen om minder kleinere vissen te vangen, en meer grotere. Wat me nog bijstaat is dat je de grotere enkel in het begin van de visdag vangt, en daarna is het enkel het kleinere spul dat de klok slaat.
Ik zit te denken aan kleine voerplekken te maken, en niet een paar kilo voer dumpen en bijhouden met de voerboot. Dus enkel met voerboot plekje opbouwen, en zien of dat vruchten oplevert.

Als aas weer de tijgernoten mee. Dit keer nog niet zelf maken, maar gekookte kopen. Dat scheelt een hoop stress in de keuken. Zit ook nog te twijfelen aan hennep. De twijfel omdat er veel voorn op de plas zit. De kast ligt nog vol met diverse bollen, dus niet nodig om voorraad bij te vullen, dat komt erna dan wel weer.

Afhankelijk van het weer en de plek waar ik kom te zitten kijken of het mogelijk is om vis uit de geul van 1,7 meter te vangen. We zijn met z'n 3en, en mogen met max 6 hengels vissen. Dus even afwachten welk deel van de stek ik toebedeeld krijg. Het rechterdeel is volgens mij het ondiepere deel van het water, en in het midden en linkerdeel heb je de mogelijkheid om de geul te bereiken. Afwachten dus.
Ik neem de markers in ieder geval weer mee.

Als tactiek de info van het KWO-weekend eens uitproberen. Dit houdt in dichtbij vissen en dan steeds iets opschuiven naar verder weg. Wel de verre plekken aanvoeren. Met wat geluk hebben de vissen dan een paar dagen geen hengeldruk op die plekken, en gaat dat later meer en hopelijk grotere vissen opleveren.

Qua onderlijnen gaat de Ronnie mee. De bol staat dan boven de bodem, en afhankelijk hoeveel trek de kleinere vissen hebben zullen ze deze rig meiden. De grotere vissen trappen er wel in omdat ze het verschil niet zo goed zien.

Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2019
Terug naar de inhoud