Wokken/Roerbakken - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan

Ga naar de inhoud
Het wokken/roerbakken:
Het wokken/roerbakken kan je zowel op 1 brander of de bbq doen.
Na de voorbereiding is het eenvoudig en zeer snel te maken.
Bij het wokken/roerbakken bak je supersnel kleine stukjes eten op hoge temperatuur (tussen 230 en 300 graden) gaar in weinig vet. Je eten houd zo zijn smaak en vitamines.
Voor het wokken heb buiten je eten een wokpan, olie en een spatel nodig.
Als pan kies ik voor een geanodiseerde alumunuim wokpan. Deze heeft de eigenschappen van gietijzer, is oersterk, maar weegt aanzienlijk minder en veel sneller warm. Ook makkelijker om schoon te maken en te onderhouden. Kortom alleen maar winwin.
Door het korte verhitten blijven er veel meer vitamines in je eten zitten, dus gezonder.
Met 1 eetlepel (wok)olie volstaat om te starten, mits nodig voeg je tijdens het bakken nog een klein beetje olie toe.
Voeg de olie toe en laat deze goed warm worden, beweeg de olie heen en weer in de wokpan.
Start als eerst met het wokken van de ingredienten die de langste gaartijd nodig hebben (vlees en of vis).
Als laatste voeg je de ingredienten (meestal groenten) toe met de kortste gaartijd.
Meestal is een paar minuten wokken voldoende.
Blijf met de spatel door je eten roeren zodat alles gelijkmatig verwarmd wordt.

Er zijn recepten genoeg te vinden op het internet, zoek uit wat het beste bij je past.


Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2019
Terug naar de inhoud